Kale Parkı
Şehrin orta kesimindeki eski Sivas Kalesi bugün ağaç ve çiçeklerle kaplı bir dinlenme yeridir. Gazino ve çay bahçesi vardır.
Şehir merkezine yakın bir dinlenme yeridir. Çocuk bahçesi, gazino ve çay bahçesi vardır.
Şehir merkezine 7 km. uzaklıkta günübirlik piknik alanıdır.
Gemerek ilçesi, sızır kasabasına 1 km. mesafede, yeşil bir alan içerisinde Göksu Çayı üzerindedir. Çay bahçesi ve gazinosuyla yörenin sıkça ziyaret edilen mesire yeridir.
Sivas’a 147 km. Gürün ilçesinde 10 km. mesafedir. Suyun berraklığı, temizliği ve rengiyle doğal çekiciliğe sahiptir. Gölde bol miktarda alabalık üretilmektedir. Çoğunlukla günübirlik ziyaretçilerin geldiği harika bir mesire yeridir.
Şehir merkezine 7 km. uzaklıkta İl Özel İdare Müdürlüğü’ne ait orman sahasında Sivas Valiliği Çevre Koruma Vakfı’nca yaptırılan güzel bir dinlenme mesire yeridir. Şehre hakim olan bu mesire alanından Sivas’ kuş bakışı izlemek mümkündür. Ayrıca bu alanda basketbol, voleybol gibi çeşitli spor aktivitelerinin gerçekleştirilebileceği sahaların yanısıra çocukların oynayabileceği oyun alanı ve piknik alanı için gerekli tüm alt yapı mevcuttur.
Hafik İlçesine 2 km. Sivas’a 36 km. uzaklıkta olan Hafik Gölü, Hafik İlçe merkezinin kuzey-batısında olup alanı yaklaşık 1 km²dir. Derinliği ortalama 6 metre olan göl dipten kaynayan sularla beslenmektedir. Ortasında bir adacık olan gölde bol balık yaşamaktadır. Fazla suları Kızılırmak’a akan Hafik Gölü , yörenin önemli mesire yerlerinden biridir.
Göl kenarında mangal yapılabildiği gibi lokantasından da başta balık olmak üzere yemek yeme imkanı vardır.
İl merkezine 50 km. uzaklıktaki Tödürge Gölü Sivas-Erzincan karayolu yakınında Cencin Ovası’nın doğusundadır. Yüzölçümü 5km². olan gölün derinliği ortalama 20 metredir. Dipten ve çevreden kaynayan sularla beslenen gölde bol balık vardır.
Doğal yaşam açısından önemli büyük olan bu adacıklarda kanatlı av hayvanlarından turna yaşar. Sayıları tükenmek üzere olduğundan turnalar koruma altına alınmıştır.
Ayrıca gölde Cumhuriyet Üniversitesi ‘ne ait dinlenme tesisleri bulunmaktadır. Her yıl Haziran ayında uluslararası su sporları şenliği yapılmaktadır.
Son yıllarda oluşan bir gelenekle Koyulhisar dışında yaşayan özellikle de İstanbul’da oturan Koyulhisarlılar belli günlerde burada toplanarak yayla şenlikleri düzenlenmektedir.
İlçede Dumanlıca Yaylası, Arpacık Yaylası, Kengercik Yaylası, Topalan Yaylası ve Başyayla gibi yaylalar da bulunmaktadır.
Değirmenaltı Eski Yerleşim Yeri ve Şelalesi
Yıldız beldesi değirmenaltı mevkiinde yapılan inceleme sonucunda; bu mevkiden toplanan seramik parçalarından, kaya içi ve altı mağara yerleşimlerinin Orta Çağ (Bizans) , Demir Çağı (Frig) ve Erken Çağı, Kalkolitik dönemlerde olduğu anlaşılmıştır.
Bununla birlikte eski yerleşim yerinin bulunduğu mevkide bulunan şelale doğal güzelliği ile dikkat çekicidir.