Yeni Kültür Merkezi’nin Adı Muhsin Yazıcıoğlu Olacak

default

Vali Salih Ayhan, ilimizde yapımı bitme aşamasına gelen kültür merkezinin adının ‘Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’ olacağını söyledi.
Turgut Özal Caddesi üzerindeki merkezin projesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlandığını iş ve işlemlerinin İl Özel İdaresi’nce yapıldığını hatırlatan Vali Ayhan

, büyüyen, gelişen ve kültürel anlamda kabına sığmayan Sivas´a yakışır bir kültür merkezinin kısa zamanda hayata geçtiğini ifade etti.
İç tefrişatıyla, kullanımıyla, fuar alanıyla, sergi, toplantı ve konferans salonlarıyla çok amaçlı bir kültür merkezinin ilimize yakıştığını belirten Vali Salih Ayhan, “Projenin takibi, programa alınması, yerinin TÜDEMSAŞ´tan hazineye tescili, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanımız İsmet Yılmaz´ın takibiyle yürüdü. Projenin sürdürülmesinde ve neticelenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Merkezin Sivas Kongresi’nin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında açılacağını ve birçok faaliyetin burada yürütüleceğini de belirten Vali Ayhan, bitme aşamasına gelen kültür merkezinin adı alınan kararla birlikte Muhsin Yazıcıoğlu olacak. TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanımız İsmet Yılmaz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımızla yaptığımız istişare ile bu isim uygun görüldü. Sivas, tarihi ve kültürel zenginlikleri sinesinde barındırdığı gibi çok önemli şahsiyetlerinde memleketi olarak zihinlerdeki yerini almıştır. Bu mirasın emanetçisi olan bizlerde değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılmasının sorumluluğundayız.” diye konuştu.
Vali Salih Ayhan “Nuri Demirağ, Âşık Veysel, Şems-i Sivasî, Muzaffer Sarısözen gibi birçok değerli şahsiyetimizin ismi şehrimizin değişik yerlerinde ölümsüzleştiği gibi bu toprakların yetiştirdiği örnek bir vatansever olan Muhsin Yazıcıoğlu’nun ismi de kültür merkezimizde ölümsüzleşecek. Şehrimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nın karşısında bulunan 9 bin 600 metrekarelik alana inşa edilen kültür merkezi 2 bodrum, 1 zemin ve 2 normal kattan olmak üzere toplam 5 kattan oluşacak. 2 bin 540 metrekarelik zemin katta 745 kişilik salon ve sahne yer alacak. 

Yazar: sivas

Bir Cevap Yazın