Vali Ayhan, “Sivas, Eğitimde Çok İyi Noktalara Gelecek”

2019-2020 Eğitim-Öğretim Dönemi Hazırlık Toplantısı ve KÖPRÜ Projesi Tanıtımı, Vali Salih Ayhan başkanlığında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü idareci kadrosu ile gerçekleştirildi.

Vali Ahmet Muammer Bey Salonu’nda gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Ayhan,  yeni eğitim-öğretim yılının veli ve öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

2018-2019 yılı eğitim döneminde yapılan projeleri yeni dönemde de üzerine ekleme yaparak sürdüreceklerini anlatan Vali Ayhan, önceki dönemde görülen aksaklıkların telafisi içinde her şey gözden geçirilerek, giderileceğini söyledi.

Sivas’ın eğitimde fiziki anlamda Türkiye’de en iyi illerden birisi olduğunu ifade eden Vali Ayhan, öğretmen noktasında her hangi bir norm sıkıntı yaşamadıklarını, branşlar bazında da eksiklik olmadığını ifade etti.

Vali Salih Ayhan, “Eğitim-öğretim dönemi başladığı zaman hiçbir sınıfımız öğretmensiz kalmayacak. Okullarla ilgili planlamalarımızı yaptık. Yeni döneme tüm okullarımız hazır halde” dedi. 

Sivas Tekli Eğitime Geçiyor

Sivas’ın tekli eğitime geçen ender illerden biri olduğunu vurgulayan Vali Ayhan, “Eğitim kalitemizi çok iyi bir şekilde artıracağız ve geçen yıl başlatmış olduğumuz sportif-sosyal kültürel etkinliklerin de bu yılda etkin bir şekilde devam etmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bunun dışında akademik başarımızı ve geçmiş yıldaki eksiklerimizi gözden geçirerek, çalışmalarımıza daha da ağırlık vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Okul Müdürleri Başarılı Olmalı

2019-2020 eğitim-öğretim döneminde her okulun başarılı olmasını istediklerini, bu noktada okul idarecileri ile öğretmenlere büyük görevler düştüğünü belirten Vali Salih Ayhan, “Okulunu bir adım ileri taşıyamayan hiçbir okul müdürü ile çalışmayacağız. Her okul idarecisinin bu bilinçte olmasını istiyorum” dedi.

Hazırbulunuşluk Sınavı Yapılacak

Akademik başarı noktasında bir takım tedbirlerin alındığını, ilk etapta 13.09.2019 tarihinde “Hazırbulunuşluk” adı altında sınav yapılacağını söyleyen Vali Ayhan, “Bu sınavda çocuklarımızın genel durumunu dönem başında gözden geçirmiş olacağız ve buna yönelikte ‘Destekleme Yetiştirme Kursları’ (DYK) yaparak ‘Kurslarda Öğretimin Planlanması ve Rehberlikte Üstünleşme (KÖPRÜ) Modeli’ni hayata geçireceğiz. Bu sadece LGS sınavına yönelik değil DYK sınavını da kapsayan çalışma olacak. Sadece il merkezinde değil ilçelerimizde de aynı sistem devam edecek. Yılda iki defa sınav yapacağız. Çocuklarımızın durumunu sürekli gözden geçireceğiz. Hangi alanda eksikler varsa oralara müdahale edeceğiz. Materyal anlamında çocuklarımızı güçlü bir şekilde destekleyeceğiz. Bu konuda öğretmenlerimiz

, idarecilerimiz ve milli eğitim çalışanlarımız çok hazırlıklı, zinde ve bu işin takipçisi olacak” dedi. 

“Çocuklarımızı çağın gerektirdiği şekilde yetiştirelim ama velilerimizin beklentisi olan akademik başarıyı da asla ihmal etmeyelim” diyen Vali Ayhan, “Başta Valiliğimiz olmak üzere tüm kurumlarımızın temel önceliği eğitim. 120 bin civarında öğrencimiz var. 9 bin öğretmenimiz, 661 eğitim kurumumuz var. Bu kadroyla Sivas’a en güzel şekilde hizmet edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Yazar: sivas

Bir Cevap Yazın