Tarihi Eserlerimiz Işıklandırılıyor

Dünya’nın sayılı meydanlarından biri olan tarihi kent meydanı ile ilimizdeki diğer birçok tarihi yapı ışıklandırılacak. Tarih boyu birçok medeniyetin izlerini taşıyan eserlerin gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla yapılan restorasyonların ardından akıllı ve teknolojik sistemlerle ışıklandırılması da gerçekleştirilecek. Proje işleri tamamlanan çalışmaların yapım işine geçilecek.
Valiliğimizin öncülüğünde diğer kamu kurum ve kuruluşlarının katkıları ile yapılacak olan çalışma ile ilgili ‘Kent Meydanı Aydınlatma Projesi’ toplantısı Valimiz Davut Gül başkanlığında gerçekleştirildi.
Proje tanıtım sunumu yapılan toplantıda açıklamalarda bulunan Valimiz Gül, “İlimizdeki tarihi yapıların gece ışıklandırmasını yaparak daha estetik ve görünür bir hale getirmek için yüklenici firma proje çalışmalarını tamamladı. Proje kapsamında Sivas Valiliği, Şifahiye Medresesi, Buruciye Medresesi, Çifte Minareli Medrese, Gökmedrese, Kongre Müzesi, Jandarma Binası, Paşa Cami, Abdulvahabi Gazi Cami ve Merkez Ulu Cami ile bunları çevreleyen yollar ışıklandırılacak. Böylece ilimize gece gelen turist kafileleri ile misafirler de bu eşsiz eserleri görmeden dönmeyecekler. Tarihi dokulara zarar vermeden büyük bir hassasiyet içerisinde yürütülecek olan çalışmalar sonrası eşsiz kent meydanımız yeni bir görünüme kavuşacak.” dedi.
Valilik Vali Ahmet Muammer Bey Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Valimiz Gül’ün yanı sıra; Belediye Başkanı Sami Aydın, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M. Nebi Kaya, Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü ile diğer ilgililer katıldı.
Kaynak:http://www.sivas.gov.tr/tarihi-eserlerimizin-isiklandirma-projesi-tamamlandi

buy-levitra-usa.com

Yazar: sivas

Bir Cevap Yazın