Sivas Hizmet Vakfı Burs Verecek

Sivas Hizmet Vakfı tarafından 2 yıl önce üniversite öğrencilerine yönelik başlatılan burs projesi bu yıl da devam edecek.

Vali Salih Ayhan başkanlığında Sivas Hizmet Vakfı Mütevelli Heyeti üyeleriyle Valilik makamında gerçekleştirilen toplantıda bu yıl da öğrencilerimize eğitim desteği verilmesi kararlaştırıldı.

Vali Salih Ayhan ve vakıf mütevelli heyet üyelerinin katılımıyla basın toplantısı düzenlenerek burs projesinin detayları basın mensupları aracılığıyla kamuoyuyla paylaşıldı.

Vali Salih Ayhan, yaptığı açıklamada; insana yapılacak en önemli yatırım eğitim olduğuna dikkat çekerek, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında Sivas Hizmet Vakfı tarafından üniversite öğrencilerine burs verileceğini söyledi.

Sivas Hizmet Vakfı İnternet Sitesinden Başvurular Alınacak

Burs projesinin içeriğini genişlettiklerini aktaran Vali Ayhan, mesleki eğitimi geliştirmek ve teşvik etmek için de çalışma başlattıklarını söyledi. Burs başvuru şartlarını açıklayan Vali Ayhan, “İkametgâhı Sivas’ta ve Sivaslı olan her üniversite öğrencimiz bursumuza başvurabilecek. Geçen yıl 150 TL olan bursumuz bu yıl 200 TL olarak belirlendi. Burs başvuruları 17.09.2019 tarihinde başlayacak olup, öğrencilerimiz Sivas Hizmet Vakfı internet sitesinden ( https://sivashizmetvakfi.org.tr/ ) burs için başvuru yapabilecekler” dedi.

Burs başvurularının ön incelemesinin 1-15 Ekim tarihleri arasında yapılacağını anlatan Vali Ayhan

, “Burslarımız;  Ekim ayı bursu verilmek kaydıyla Kasım ayında başlayacak. Ve 8 ay sürecek.“ şeklinde konuştu.

Mütevelli Heyet Üyelerinden Örnek Davranış

Vali Salih Ayhan, sosyal sorumluk anlayışıyla Sivas Hizmet Vakfı üyelerinin her birinin 5 öğrenciye burs desteğinde bulunacağını dile getirerek, ”Mütevelli heyet üyelerimiz ellerini taşın altına koyarak, burs bağışında bulunma kararı aldılar. Mütevelli üyelerimize hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“Tut Elimden Projesi”

Vali Salih Ayhan, burs projesi içerisinde ayrıca kırsal kesimde yaşayan ve ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin yetenekli çocuklarına da destek olunacağını ifade ederek, “Bu düşünceyle yolara çıkarak ‘Tut elimden Projesi’ hazırladık. Sivas Hizmet Vakfı olarak temel misyonumuz Sivaslı hayırsever vatandaşlarımızı bir arada toplamak. Onlardan gelecek hayırları öğrencilerimize aktarmak. Bu kapsamda 100 genel kurul üyemiz var. Bu konuda kendilerini bilgilendirerek, her bir öğrencimize destek olmalarını isteyeceğiz” dedi.

Yüksek Lisans Öğrencilerine de Burs

Vali Ayhan, “Hem veren el ile alan eli buluşturacağız hem de Sivaslı olarak bu memleketin okuyan öğrencilerini sahipleneceğiz. Sosyal devlet olmanın gereği olarak öksüzlerimizin, yetimlerimizin sahibi biziz. Yeter ki onlar okumak istesin, yeter ki ilim, irfan sahibi olmak istesinler. Vakfımız her zaman bu çocuklarımızın bu gençlerimizin yanı başında olacak. Ayrıca üniversite tahsilini tamamlamış ama kariyerine devam etmek isteyen gençlerimiz var. Yüksek lisans yaparak bir sonraki adıma geçmek isteyen ama maddi zorlukları olan gençlerimize de burs desteğinde bulunmak için çalışma başlatacağız.” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, burs kampanyası için her hangi bir sınır koymadıklarını ifade ederek, “Geçen yıl 150 öğrenciye burs verilmişti. Şimdi ise hedefimiz daha büyük.  Hayırseverlerimizin Sivas Hizmet Vakfına destek olmalarını bekliyoruz. Sivaslılar evlatlarına sahip çıkacak, biz buna inanıyoruz” dedi.

Sivas Hizmet Vakfı Mütevelli Heyeti üyeleri Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal,  Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ ve Eczacı Uğur Akkuş’da birer konuşma yaparak, burs projesine hayırseverlerden destek beklediklerini söyledi.

Yazar: sivas

Bir Cevap Yazın