6. Geleneksel “Sivas Günleri” açılış töreni gerçekleşti

Başkanlığını İsmail Erdem’in yaptığı Sivas Platformu tarafından Geleneksel olarak düzenlenen 6. Sivas Günleri’nin açılışı TBMM Başkanı İsmet Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleşti.

Her yıl binlerce insan tarafından ziyaret edilen ve bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Sivas Günleri 2015’in açılış töreni 6 Kasım Cuma günü Maltepe Sahili’nde gerçekleştirildi. Sivas’ın tüm ilçelerinin stant tanıtımının gerçekleştirildiği organizasyona, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz’ın yanı sıra, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sivas Valisi Alim Barut, AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve çok sayıda davetli katıldı.

İsmail Erdem: “İstanbul’da Sivas Kültürü Konuşulacak”

Başkanımız İsmail Erdem, yaptığı konuşmada, “Sivas tanıtım günlerinin 6’ıncısını gerçekleştiriyoruz. 5 yıl  Feshane’de bu güzellikleri yaşadık bu yıl Maltepe Meydanı’ndayız. Aslında bu kültürel programı gerçekleştirerek Sivas’ı İstanbul’a taşımış oluyoruz. Tüm kültürel çevresi ile beraber Sivas; tarihi, kültür mirası yüksek olan bir şehrimiz. Selçuklu’nun başkenti olmakla beraber, Türkiye Cumhuriyeti’nin de temellerinin atıldığı topraklar. Sivas’ın kültürel mirası içinde, Sivas Ulu Cami’den, medreselerimize, 4 Eylül Kongre Binası’ndan, Vilayet Binası’na kadar çok farklı tarihi eserler var” şeklinde konuştu.

Hedeflerinin aynı zamanda Sivas’ın turizmine katkıda bulunmak olduğunu belirten Erdem, “Tüm farklılıkları burada başta Sivaslı komşularımız ve İstanbullular ile buluşmaya gayret ediyoruz. Sivas’ı tanıtarak Sivas’ın kültürünü İstanbul’daki gençler ile buluşturarak, Sivas’ın turizmine katkıda bulunmak istiyoruz. Çünkü İstanbul’da doğup büyüyen Sivaslılar arasında hala memleketini görememiş olanlar var. Burada bir memleket özlemi de oluşturuluyor” diye konuştu.
“Bir hafta boyunca İstanbul’da Sivas kültürü konuşulacak” diyen Başkanımız Erdem konuşmasına şöyle devam etti:“Sivaslıları ve Sivaslı dostlarını Maltepe sahiline bekliyoruz. Burada sosyal bir buluşma sağlanırken, belki yıllarca komşular, akrabalar birbirini göremeyen Tuzla’dan Silivri’ye kadar tüm İstanbul bu kopukluğu burada gidermiş olacak.”

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ise Organizasyonun kültürel açıdan önemine dikkat çekerek, “Bizi diğerlerinden farklı kılan, bizi diğerlerinden ayırt eden üstün kılmayan ancak zengin kılan şey bizim kültürümüzdür. İşte o kültürü yaşatabilmek için mutlaka kültürün arzı olması lazım ama arz da talebe bağlıdır. Çünkü marifet iltifata tabidir derler, dolayısı ile sunulan şeyin talep edilmesi lazım. Görüyorum ki bugün Sivas’ın bütün renkleri arz edilmiş durumda. Ama aynı arz Sivaslı hemşerilerim tarafından da talep edilmiş durumda” şeklinde konuştu.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, konuşmasının sonunda açılış törenine katılan tüm vatandaşlara teşekkür etti. Sivas’ın tüm ürünlerinin tanıtıldığı Geleneksel Sivas Günleri, 8 Kasım akşamına kadar Maltepe sahilindeki etkinlik alanında ziyaretçilerini bekliyor.

Kaynak: Sivas Platformu

Yazar: sivas

Bir Cevap Yazın