Sivas Kongresi’nin 95.yılı Etkinlikleri

kutlama-programi

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda önemli kararların alındığı Sivas Kongresi’nin 95. yıl dönümü törenlerle kutlanacak. Kutlamalarda, Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü ile Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı SOLOTÜRK uçak gösterisi sunulacak. Bu gösterilerin ilgi görmesi bekleniyor.

1 Eylül Salı günü ise Atatürk Kıyafetleri Defilesi, Cumhuriyet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Konseri düzenlenecek. 2 Eylül Salı günü Sivas Kongresi Paneli sonrası Atatürk’ün Sivas’a gelişinin temsili olarak canlandırılması yapılacak. Devlet Halk Dansları Topluluğu Gösterisi sunulacak. 3 Eylül Çarşamba günü Sanat Sokağı açılışı, Resim ve fotoğraf sergisi açılışı ile Atlı Cirit ve Atlı Okçuluk Gösterileri ve Genel Kurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü Gösterileri yer alacak. 4 Eylül Perşembe günü resmi törenler icra edilecek. Sabah, İlçeler Sergisi ve AGRO SİVAS 2014 Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nın açılışı yapılacak. Öğleden sonra ise Atatürk anıtına çelenk sunma Sivas Kongresi’nin temsili canlandırılması ve tören programı yapılacak. Kutlamaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmazın da katılması bekleniyor.

Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü gösterisinin ardından Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı SOLOTÜRK gösterisi sunulacak. Bu gösterinin ilgi görmesi bekleniyor. Akşam ise program sanatçı Zara’nın konseri ile devam edecek. 6-7 Eylül’de de etkinlikler kapsamında 2. Ulusal Dağcılık Faaliyeti çerçevesinde yürüyüş ve Gürlevik Dağı’na tırmanış yapılacak.  (CİHAN)

Sivas Kongresi'nin 95. yılı

davet

 

 

Yazar: sivas

Bir Cevap Yazın