Dört Eylül Belediyespor İkinci Ligde

sivas_belediyespor

Spor Toto 3.Lig 2. Grup Play-Off final müsabakasında, Sivas 4 Eylül Belediyespor, Denizli Büyükşehir Belediyespor’u 1–0 mağlup ederek Spor Toto 2. Lig’e yükseldi.

Sezon başında hedefini 2. lig olarak belirleyen ve lige üst sıralardan hiç kopmayan Dört Eylül Belediyespor, lig maratonun ardından, Play Off’un şampiyonu olarak ikinci lige yükseldi.

Edirne bölgesi hakemlerinden Özgür Yankaya’nın yönettiği karşılaşmada, Dört Eylül Belediyespor’u 2. lige taşıyan golü, 29. dakikada Gökhan Özer kaydetti.

Dört Eylül Belediyespor ile Denizli Büyükşehir Belediyespor arasında Sakarya Atatürk Stadyumu’nda oynanan final müsabakasını; Sivas Valisi Âlim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Başkan Yardımcıları, Özbelsan AŞ Genel Müdür Vekili Şaban Kaya, Dört Eylül Belediyespor Kulübü Başkanı Turhan Tunahan, Yönetim Kurulu Üyeleri, Sivas’tan futbolcu aileleri, tesis personeli ve çevre illerden gelen Sivaslı taraftarlar izledi.

Karşılaşmaya her iki takımda kontrollü başladı. Maçın ilerleyen dakikalarında pozisyonlar bulan her iki takım da, bunları golle sonuçlandıramadı. Dört Eylül Belediyespor, karşılaşmanın 27.dakikasında penaltı kazandı. Mustafa Cevret’in kullandığı penaltı kaleciden dönerken, pozisyonu takip eden Gökhan Özer topu ağlara gönderdi. Karşılaşmanın ilk yarısı Dört Eylül Belediyespor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.
Denizli Büyükşehir Belediyespor, ikinci yarıda beraberlik için ataklar geliştirdi. Dört Eylül Belediyespor ise bulduğu boş alanları değerlendirmeye çalıştı. Karşılaşmanın kalan dakikaların tarafların çabası sonucu değiştirmedi. Dört Eylül Belediyespor, sezon başında hedeflediği ikinci lige, Play Off finalinde Denizli Büyükşehir Belediyespor’u 1-0 yenerek ulaştı.

Özgür Yankaya’nın bitiş düdüğünden sonra Dört Eylül Belediyesporlu futbolcular, yönetim, Sivas’tan giden protokol ve taraftarlar büyük sevinç yaşadı. Futbolcular maçın bitiş düdüğü sonrası teknik direktör Yusuf Tokuş’un yanına giderek 2. lige çıkmanın sevincini yaşadılar.

Sakarya Atatürk Stadı’nda oynanan müsabakanın ardından Sivas Dört Eylül Belediyespor’un kupa ve madalyalarını, Türkiye Futbol Federasyonu 2. Başkanvekili Arif Koşar karşılaşmanın hakemi Özgür Yankaya ve ekibine de plaket verildi.

Temsilcimiz Dört Eylül Belediye spor stattan çıkarken Sakarya halkı da Dört Eylül Belediyespor’un şampiyonluğunu kutlayarak sevinç gösterisinde bulundular.

Play Off’u şampiyon olarak tamamlayan Dört Eylül Belediyespor, 2015 -2016 sezonunda Spor Toto 2. ligde mücadele edecek.

 

Yazar: sivas

Bir Cevap Yazın