Buruciye Heder Edilmesin!

Sivas´ın kültür okulu konumundaki Buruciye Medresesi´nin, restorasyon akabinde Müftülüğü devredileceği kesinleşti gibi. Sivas Kitap Günleri başta olmak üzere pek çok sanat etkinliğine ev sahipliği yapan Medrese´nin Müftülüğe devredilecek olması tepki çekiyor. Kitap Günleri ve söyleşilerde pek gözükmeyen İl Müftüsü ve Müftülük personelinin, Buruciye Medresesi´ni, felsefesine uygun değerlendiremeyecekleri belirtiliyor.

 

Sivas´ın kültür ocağı konumundaki Buruciye Medresesinin kaderi belli oldu gibi. Restorasyon akabinde İl Müftülüğüne devredileceğini ilk defa dile getiren SİVAS POSTASI GAZETESİ, aylar sonra yine haklı çıktı.

Müftülüğe devri kesin gibi olan tarihi medreseyi, Müftülüğün felsefesine uygun değerlendiremeyeceği öngörülüyor.

Sivas Kitap Günleri başta olmak üzere, pek çok etkinliğe ev sahipliği yaparak şehrin yüzünü ağartan bu önemli eserin, Valilik´te kalmasının daha akla yatkın olduğu vurgulanıyor.

Restorasyon akabinde, Sivas Valiliğine devrinin daha mantıklı olduğuna dikkat çeken pek çok duyarlı insan, burasının içeriğinin zenginleştirilerek, şehrin entelektüel okulu olabileceği belirtiliyor.

Sivas Kitap Günleri ve Buruciye Medresesi içinde yapılan imza günleri ve söyleşilerde gözükmeyen Müftü ve Müftülük personelinin, burayı nasıl değerlendireceği ise bilinmiyor. Pek çok kursu bile rutin çerçevesi dışına çıkmadan ancak işletebilen Müftülüğün, entelektüel bir ismi ve geçmişi olan Buruciye Medresesi´nde etkinlikler yapıp, bunlara yön verebilecek bir ekibinin olup olmadığı ise merak konusu.

Haber: Sivas Postası
http://www.sivaspostasi.com.tr/haber/buruciye-heder-edilmesin-3792.html

Yazar: sivas

Bir Cevap Yazın