5. Sivas Kitap Günleri Basın Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Sivas 5. Kitap Günleri Basın Toplantısı Buruciye Medresesi’nde yapıldı. Toplantıya Valimiz Davut GÜL ve Vali Yardımcıları Salih AYHAN(İl Özel İdaresi Genel Sekreteri)

buykamagrausa.com

, İlimiz yazılı ve görsel basın mensupları katıldı.

Valimiz Davut GÜL toplantıda yaptığı konuşmada: “97. yılında ‘4 Eylül Sivas Kültür ve Sanat Şenlikleri’ programı içinde yer alacak ve Sivas Valiliği koordinesinde İl Özel İdaresi tarafından düzenlenen ve birçok il müdürlüğümüzün destekleriyle yürütülen 29 Ağustos-04 Eylül 2016 tarihleri arasında yedi (7) gün olarak planlanan ve yoğun bir şekilde devam eden Sivas 5. Kitap Günleri etkinliği çalışmalarında sona gelinmiştir. Edindiğimiz tecrübelerle her yıl bir önceki yıldan daha profesyonel ve daha kapsamlı bir çalışma yürüterek kitapseverlerin beğenisine sunmaya özen gösteriyoruz. 2016 yılının Kadı Burhaneddin yılı olması dolayısıyla bu yıl kitap günlerini de Kadı Burhaneddin Anısına düzenlediğimizi belirtmek isterim. Her kitap Yeni Bir Yolculuk sloganı ile yürüttüğümüz Sivas 5. Kitap Günlerine 90 stant kurularak 140’ın üzerinde yayınevi katılacak birçok yayın yer alacaktır. Hem Buruciye Medresesi’nde hem de stantlarda 150 ye yakın etkinlik gerçekleştirilecektir. Program kapsamında, Tarihten Edebiyata, Siyasetten Çocuk Gelişimine, Güncel hayattan Şiire kadar farklı konuda ülkemize kitap, yazı ve fikirleriyle katkılarda bulunmuş birçok yazar ve akademisyenin katılımlarıyla paneller, söyleşiler ve imza günleri düzenlenecektir. Kitap Günlerinde bu yıl sosyal sorumluluk projeleri ile dikkat çekecektir. Her kitap bir yolculuk teması ile 16 ilçemizden toplam 1600 çocuk bu yıl kitap fuarını ziyaret edecek, çocuklar aynı zamanda çocuk oyun aktivite merkezi ve Sivas Bilim ve Kültür Merkezini ziyaret edeceklerdir. Yine 4 Eylül 2016 Pazar Günü Saat :17.00’da çocuklarımız ve gençlerimizle okumanın önemine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için Buruciye Medresesi içerisinde 1 saat kitap okuma etkinliği düzenlenecektir. Çocuklarla birlikte kitap okumak isteyen herkesi Buruciye Medresesi’ne bekliyoruz.” dedi.

Valimiz Davut GÜL, Sivas Okuyor teması ile TRT 1’de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncularından Sungur Tekin karakterini canlandıran Sezgin ERDEMİR, Tuğ Tekin karakterini canlandıran Uğur GÜNEŞ ve yine TRT 1 ‘de yayınlanan Filinta dizisi oyuncularından Bıçak Ali karakterini canlandıran Cem UÇAN’la “Kitap ve Sinema” üzerine söyleşi yapılacağını da belirterek, “Ayrıca aslında her yıl etkinlik alanında olmasına rağmen yeterince dikkat çekmeyen daha doğrusu yanlış anlaşılan bir konuyu özellikle belirtmek istiyorum. Her yıl etkinlik alanına yerleştiren kitap kumbarasına halkımız kullanılmış kitap, ansiklopedi, gazete ve test kitapları atmaktadır. Oysaki kitap kumbarasında toplanan kitaplarla, Köy okullarına köy kütüphanesi ve ceza evlerinde genç ve çocuk mahkûmların gelişimine katkı sağlamak için cezaevi kütüphanesi oluşturulmasını planlanmaktayız. Bu yönüyle halkımızın bu konuda çok daha duyarlı olacağını beklemekteyiz. Halkımızdan ricamız stantlardan kendilerine kitap alırken kitap kumbaramıza da bir kitap bağışlamaları veya kendilerinin severek okuduğu kitapları kumbaraya atarak bu farkındalığa katkı sağlamalarıdır.” dedi.
Bu yıl, yazar ve etkinliklerin belirlenmesinde hem anket çalışmaları hem de sosyal medya üzerinden halkın görüşlerine de yer verildiğine değinen Valimiz Davut GÜL, “Başta İl Özel İdaremiz olmak üzere emeği geçen bütün kamu, kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyor, ‘Sivas Ellerinde Kitap Okunur ve Her Kitap Yeni Bir Yolculuk’  diyerek tüm kitap dostlarının katılımlarını bekliyoruz.” dedi.
Valimiz Sayın Davut GÜL, 5. Kitap Günleri Basın Toplantısı programı sonrasında kurulum aşamasında olan stantları, yetkililerden bilgi alarak yerinde inceledi.

Yazar: sivas

Bir Cevap Yazın